Lesmethodiek

Lesmethodiek

Verkeersschool Heijkoop hanteert in principe de werkmethode vanuit het leren leren met de Rijden-in-Stappen methode.

Door gericht samen met u/jou ontspannen aan uw stille capacitieten, vaardigheden te werken en uw/jouw kennis aan te boren en aan te wenden wordt u/jij opgeleid en begeleid in een rustige en op zeer efficiente wijze naar het rij-examen zonder overbelasting of stress.

Bewaking van de leercurve en emotie wordt middels doorlopende analyse en reflecties voorkomen en continue aan uw momenten bijgesteld.  Het doel 'even snel het rijbewijs halen' heiligt bij deze verkeersschool niet de middelen. U moet zich onder de situatie niet opgejaagd voelen door misplaatste interacties richting het rijexamen door externe druk of verwachtingspatronen.

Door slim en uiterst effectief geïntegreerde leerpatronen van de spoed-spoedopleiding met het duurzaam ontwikkelen van vereiste basiskwaliteiten gesteld door het CBR aan te wenden is deze methode bij iedereen ongeacht ontwikkelingsniveau en motorische capaciteiten inzetbaar.

Deze methode is uitgebreid getest en heeft zich bewezen in o.a. het reïntegratie onderwijs waarbij in zeer korte tijd enorm veel kennis en vaardigheden duurzaam moesten worden aangeleerd.

Deze methode is voor ECHT iedereen werkzaam en bereikbaar. Juist ook voor hen die moeite met leren hebben, is dit een hele effectieve lesaanpak gebleken. Ook in de rijopleiding is dit uitgebreid getest; al voor ik zelfstandig verkeerschoolhouder ben geworden. 

Ik hanteer het principe dat de tong de muziek maakt (Frans spreekwoord).

Sleutelwoorden

De sleutelwoorden zijn hier: honger naar werken door de leerling/cursist zelf, vriendelijkheid, openheid, geduld, rust, duidelijkheid, stimuleren,  laten ervaren en strenge procesbewaking. 

Tenslotte

Wanneer men voor deze verkeersschool kiest zal merken men ervaren zich veilig voelen, prettig en efficient leren leren/rijinstructie met werken ECHT samen gaan.