Praktijk lessen

rijles.heijkoopnl  is een website van Verkeersschool Heijkoop.

Verkeersschool Heijkoop biedt theorie-Online en boekvorm aan naast de praktijklessen inclusief de voorbereiding op het examen voor de reguliere rijopleiding.

Daarbij worden coachingstrajecten aangeboden voor IEDEREEN met en mogelijk ook nog zonder rijbewijs. Deze trajecten kunnen faalangst, verkeersangst  maar ook gewoon gebrek aan(tijdelijk) zelfverrouwen zijn. Zonder elkaar geweld aan te doen is het programma Terug-in-het-verkeer hier uitstekend te combineren in als buiten een ander instructiepakket.

Het gaat in weinig woorden om iedereen zijn/haar mobilieit in het verkeer terug te geven zoals hij of zij verkiest zonder druk van familie of vreemden.

De in te zetten coachingsprincipen zijn persoon- en situatieafhankelijk van moment tijdens als in de praktijkles. Het ervaren van positieve en sturende stimulerende beleving bij de leerling/cursist gaan hier onafscheidelijk zijn van resultaatsgericht lesaanbod met continue-meting van theorie en praktijk zonder  stress en met ontspannen rijplezier. Dit lijkt niet mogelijk maar is wel hier de praktijk.

Wij hebben altijd een vervangend lesvoertuig in geval dat er een auto bij de garage voor onderhoud mag staan.

Ingeval van ziekte of plotselinge verhindering van de instructeur, zal de lestijd niet afgeschreven worden maar vrijkomen voor een andere datum.

Lestijd die open blijft staan na het behalen van het rijbewijs bij Verkeersschool Heijkoop wordt geresitueerd.

Afmelding dient tenminste 24 uur van te voeren plaats te behoudens extreme situaties. Wordt  er een vervangende leeling gevonden dan kan op deze regel uitzondering gemaakt worden.

Is er een twijfel over het wel of niet in staat zijn van een te reserveren lesblok kunnen komen/beschikbaar hebben, dan heeft de verkeersschool in overleg altijd de mogelijkheid tot kosteloze omzetting van de bewuste les. Wij zijn niet star in ons beleid als menig ander rij- of verkeersschool.

Praktijkexamens - in slecht weer, meestal in winter, kunnen de praktijk examens uitgesteld worden. In dat geval publiceren wij op onze Actueel pagina deze belangrijke informatie.

Bij extreme weersituaties bestaat de kans dat een praktijkles niet doorgang vindt. Lesblokken onder winterse omstandigheden zullen in principe doorgaan. De niet gebruikte lestijd kan later opnieuw worden  ingezet.

Bij ijzel  of ijzelwaarschuwingen fase oranje en rood zal het betreffende lesblok, lesblokken worden afgebrokken danwel kunnen worden gecancelled. De in te zetten lesvoertuigen voldoen aan alle wettelijke eisen waarbij in de 'zomer' gebruikt gemaakt wordt regenbanden voor een optimale afvoer van water. Dit type autoband is niet wettelijk verplicht maar biedt wel extra veilgheid en rijcomfort. In de periode waarbij de temperatuur onder de 6 graden wil zakken, wordt de 'wettelijke'  winterband standaartd ingezet.