Lesondersteunende diensten & voorzieningen

Lessysteem en ondersteuning

Verkeersschool Heijkoop biedt losse lessen en lespakketten aan

 • binnen de rij-instructie naar het rijbewijs, wanneer men nog geen rijjbewijs heeft;
 • wanneer verkeersangst zich heeft ontwikkeld en/of de zelfstandigheid bij (kandidaat)bestuurder is verloren of dreigt te verliezen;
 • wanneer men zijn of haar kennis wil opfrissen danwel onafhankelijk wil gemeten zien.

De lespakketten op maat worden aangeboden. Al deze pakketten zijn hierbij compleet op uw situatie en naar uw vraag.

De losse lessen als ook de All-in-one-pakketten zijn er ook voor de speciaal pakketten. 

All-in-one-pakketten

Deze all-in-one-pakketten zijn echt compleet programma's, waarbij ook lesondersteunde coaching bij het leren Leren deel uitmaakt.

Theorie-Online wordt  ondersteund door  voorlezen van de tekst, ingesproken woord en helder beeldend lesmateriaal. Daarnaast vindt mondeling beantwoording tijdens de rijstructie actief plaats.

De leerling/cursist heeft de gelegenheid alle vragen en nietbegrepen situatie voor te leggen aan de instructeur. Deze biedt praktijkgericht als theoretisch onderbouwd de gevraagde ondersteuning.

De technische ondersteuning vindt plaats door inzet van o.a. de lescam.

De examering van theorie en praktijk worden met jou en u in de regel besproken. Samen wordt bekeken wat bij de situatie het beste is.

Een evalutiescan van eigen vorderingen als zelfstandig chauffeur wordt aangeboden. Dit is een scan en geen les,  waarbij  jouw en uw rijvaardigeheid 1 jaar na het behalen van het rijbewijs danwel 3 tot 6 maanden na het afronden van een Terug-in-het-verkeer-programma met rijbewijs is afgerond. De evaluatiescan is een losse 'les' a 75 minuten met een korting van 60% van het dan actuele tarief, waarbij dan wel het rijbewijs gehaald moet zijn bij dan de Terug-in-het-verkeer gevolgd moet zijn bij Verkeersschool Heijkoop .

 

N.B.  De lescam is momenteel niet ingebruik door technische complicaties met  de software van de lesauto. Deze lescam wordt weer aangebracht in het lesvoertuig.

 

Lescam

Ons lescam-systeem biedt  video-begeleiding tijdens praktijklessen en huiswerkondersteuning  na de praktijklessen.

 

Wij werken met  Lescam ADR3320-plus, een compleet systeem met 2 camera's (270graden) incl. GPS en situatieoverzichten met Google Earth.

Dit videobegeleidingssysteem registreerd in tegenstelling tot andere systemen in twee richtingen. Zie afbeelding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ter  bescherming van de privacy  heeft deze verkeerschool wel gedragsregels middels haar videoregistratie-overeenkomst vastgelegd. Bij aanvaarding  van het beeldmateriaal als om elders voor uzelf te gebruiken (evalutiemateriaal van de lessen), is de overeenkomst  aanvaard. Deze verkeersschool vindt deze privacymaatregel erg belangrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze All-in-one-pakketten* bevatten bij aanvang van de rijopleiding:

 1. Complete leergang 'Theorie op maat-plus '. Bestaande uit o.a. itheorie of 3Dtheorie, extra examentraining, gebruikmaking van leenmateriaal na vervallen van gebruikerslicentie van theorie-online en desgewenst huiswerkbegeleiding;
 2.  
 3. Praktijklessen met geïntegreerde kennis in bijkomende essentiële onderdelen in en om het verkeer incl. voertuigtechniek;
 4.  
 5. Tussentijdse toets bij CBR (bijv. voor vrijstelling van bijzondere verrichtingen bij 1st volgende praktijkexamen);
 6. Praktijkexamen(s);
 7. Slipcursus na behalen van rijbewijs. De geldigheid van de coupon is vastgelegd in externe leveringsvoorwaarden.
 8.  

* Afhankelijk van het pakket. Zie pakketsamenstelling op deze website.

Deze opzet is gericht op uw kwaliteit als zelfstandig bestuurder in het verkeer en in het bijzonder als bestuurder van een personenauto - rijbewijs B.

In tegenstelling tot de totaalpakketten van de reguliere pakketten van meer dan 20 uur beginnend bij pakket C is Video-ondersteuning voor thuis aanvullend en bij te boeken.