Lesvoertuig(en)

Het lesvoertuig dat gebruikt wordt voor de praktijkinstructies is een CRenault Clio IV  1.5 DCi Energy Expression  Hatchtback S&S Eco2.

De auto is absoluut een topper voor het rij- als het zitcomfort. Alle wat de moderne lesauto nodig heeft is op deze auto aanwezig.
Daarbij  stapt u je net 'uitgerust uit de stoel als men er is ingestapt. Men hoeft hierbij geen angst te hebben met rugpijn weer de auto te moeten verlaten. Daarbij rijdt deze auto ook even fantastisch.

Technische aanpassing bij extreme weersomstandigheden

Wij rijden met extra veiligheid door gebruik van altijd goed materiaal. In de periode dat de dagtemperaturen niet onder de 6 graden Celsius gaan.

Dit biedt koersvastheid met comfort.

In de periode dat winterbanden zijn voorgeschreven zijn deze uiteraard op alle 4 de velgen aanwezig. Winterbanden zijn standaard en geen extra's bij de leswagen.

Aanpassing m.b.t. lesondersteuning en lesgeven - hulpmiddelen 

Het lesvoertuig is op dit moment nog niet actief voorzien van een lescam. Er zal dan de ADR3220-plus lescam worden ingezet. Dit is een absoluut compleet en uitstekend systeem onder de lescams voor en door rijinstructeurs ontwikkeld. Dit hulpmiddel is ideaal voor totaal-instructie en huiswerk bij de leerling/cursist op locatie. De bijgeleverde software biedt deze mogelijkheid. Deze wacht op ingebouwd te worden.

Een laptop is dan het enige wat nog nodig is om de les (opnieuw) na te kijken en om uw/jouw voordeel mee te doen. Zie foto's hieronder.

Aanwezigheid en gebruik van extra aanvullend lesmateriaal naast de lescam: Deze uitgebeide videoregistratiesysteem is niet beschikbaar bij alle rij- en verkeersscholen. Dit lesmateriaal is de rij- en verkeersschoolbranche overschrijdend en biedt meer effectiviteit bij uw ontwikkeling als leerlingbestuurder/cursist. Deze extra informatie beschikbaar vanuit de achtergrond van de rijinstructeur gecombineerd met genoemde  hulpmiddelen maakt een positief verschil ten gunste van Verkeersschool Heijkoop. Op dit moment is deze lesondersteuning niet actief.

Foto's lesvoertuig

Onze lesauto Renault Clio IV  1.5 DCi Energy Expression  Hatchtback met 90 PK.

De motor is levert  90 PK en dat is voor ons genoeg. Deze motor is stil en soepel. Met de bandenkeuze is deze auto ook stil in de cabine.

Het stop en go systeem op deze lesauto biedt ook de leefomgeving om ons heen als wij stilstaan voor in de file of het verkeerslicht een positieve bijdrage. Onze auto rijdt met een normale handrem. Wij hebben geen electronische handrem in deze auto.

De vorige lesauto. Een bewuste keuze destijds. Dit i.v.m.het algemene karakter van de wagen.
De Clio IV is minstens zo'n fijne lesauto. Er wordt niets ingeboet aan comfort. 

 

Lescamsysteem ADR3220-plus. Extra instructie-ondersteuning bij de praktijkles. Er wordt momenteel gekeken hoe dit systeem ook in deze auto gekoppeld kan worden aan het systeem van in de auto. Tot die tijd is er tijdelijk geen lescam beschikbaar. Deze komt wel weer beschikbaar. voor de leerling.